A díszes egyiptomi nyakékek története

egyiptomi nyakek

Talán a legszebbek a világon az egyiptomi ékszerek, amelyek sokszor különleges drágakövek felhasználásával készültek. Karpereceket, medálokat, gyűrűket is készítettek már az ókori Egyiptomban. Régen nem divathóbort volt az ékszerek viselése, hiszen az ékszerekkel jelezték a férfiak és a nők is, hogy milyen társadalmi státuszban vannak. Az ékszerek készítéséhez mindig valamilyen motívumot használtak fel, amely vallási, állat vagy növényvilágból eredt.

Az alkalmazott nemesfémek közül leggyakrabban az arany ragadta meg a készítők figyelmét, így ebből az ékszerből készült a legtöbb. Az arany amellett, hogy ékszerként funkcionált, képes az energia vezetésére és tárolására is. Minden pap és fáraó csak arany ékszert viselt, hiszen az örök élettel azonosították az aranyat és az ékszereket is. Az aranyból készült ékszerek mellett az amulettek is nagyon népszerűek voltak, amelyet a gazdagabb és a szegényebb társadalmi réteg egyaránt viselt. A tiet-csomót és az Ankh-amulettet külön is érdemes itt megemlíteni. Az uralkodókat az ókori egyiptomiak mindig koronával különböztették meg.

Olvasd Tovább

Vese – és szívproblémákkal küzdő idős labrador állapotának javulása a HAPPY DOG SANO-CROQ N eledel hatására.

Szamóca, a 11 éves labrador retriver szuka kutyánk szívproblémákkal küzd. Túlsúlyos kutyaként került hozzánk, mint utóbb kiderült, az előző gazdája csak hipermarketekből vásárolt alacsony minőségű eledelekkel etette, és a mozgásigényeit sem elégítette ki teljesen. A Happy Dog termékcsaládból választottunk neki fogyókúrás tápot, elhordtuk sétálni, kutyaiskolába, de sajnos csak rontottunk a helyzeten, mivel a hirtelen megerőltetést a szíve nem bírta. Ahogy telt az idő, Szamóca állapota nem javult, és rohamosan elkezdett lefogyni. Nem bírt felállni, maga alá vizelt. Féltünk, hogy nem fogja bírni a szíve, ezért elvittük állatorvoshoz egy teljes kivizsgálásra. A leletekből kiderült, hogy Szamócának szívbetegsége mellett veseelégtelenség alakult ki. Rengeteg orvosi kezelés mellett természetesen elengedhetetlen, hogy speciálisan ezekre a problémákra kifejlesztett tápot adjunk neki, így találtunk rá a Happy Dog Sano Croq N diétás száraztápra.

Olvasd Tovább

Az ékszershop kiváló ajánlatai

ékszershop

Napjainkban a ruhadarabok és a kiegészítők könnyedén megvásárolhatók az internetnek köszönhetően. Az ékszershop segítségével beszerezhet bármilyen kelléket, amire szüksége van. Számtalan gyönyörű fülbevalót, karkötőt, nyakláncot, gyűrűt, medált találhat egy helyen. Ezek készülhetnek aranyból, fehéraranyból, ezüstből egyaránt. Így mindenki ahhoz az anyagtípushoz juthat hozzá, amelyiket a legjobban kedveli.

Ezek a kiegészítők megtalálhatók különféle díszítőelemekkel, vagy azok nélkül is, mivel mindenki stílusa más és más. Az ékszershop egyébként nemcsak a hölgyeknek, hanem az uraknak is tartogat szebbnél szebb darabokat. Így ők is kedvüket lelhetik a vásárlásban. Ennek a lehetőségnek köszönhetően még csak ki sem kell mozdulni a házból, hogy elintézhesse a vásárlást. A rendelés nagyon egyszerű, mindössze néhány személyes adatot kell megadnia és már kész is. Az ékszershop napi 24 órában elérhető, így egyáltalán nincs időhöz kötve.

Olvasd Tovább

A Hedue mérőkerék és kerekes távolságmérő a gyors és precíz mérések szolgálatában

A Hedue által gyártott mérőkerék és kerekes távolságmérő kínálatunkat bármely szakember számára ajánljuk. A precíz mérések ma már elengedhetetlenek az ipar több területén. Ha Ön is a precíz munkavégzés híve, akkor ezek a távolságmérők mindenképpen szükségesek a mindennapi munkavégzéshez. A kerekes távolságmérők egyetlen kerékkel rendelkeznek, de kínálatunkban digitális és mechanikus változata is elérhető.

03A Hedue mérőkerék méterben és centiméterben is kijelzi a távolságokat, de olyan speciális mérőkerék is akad kínálatunkban, amely még deciméter kijelzésre is lehetőséget biztosít. MR1, MR2, MR3 és MR6 mérőkerekek nagyon könnyűek, ezért a mindennapos használatot nagyon megkönnyítik. A mérőkerekek alig haladják meg az 1 kg-ot, így nem szükséges egész nap a terepeken nagy terheket cipelve végezni a kiírt munkafolyamatokat. Útburkolatok, járdaszegélyek esetén tökéletes megoldást nyújt.

Olvasd Tovább

A megfelelő gyerekcipő beszerzése egyszerűen

A felgyorsult mindennapok a gyereknevelést is nagyobb feladattá teszik, prioritássá vált az idő okos beosztása, és a praktikus megoldások alkalmazása, ilyennek számit az on-line vásárlás is a digitalizált világban.  A különböző használati cikkek, ruhák, cipők beszerzését mára az on-line vásárlás nagyban megkönnyíti, már nem csak magunk számára, hanem csemetéink számára is nagyszerű darabokat vásárolhatunk, így az időt, amit boltokba való rohangálással töltöttünk volna, gyermekünkre fordíthatjuk.

A cipővásárlás talán a legnehezebb feladat, a különböző gyerekcipők a babaesgyerekcipo.hu –ban e feladat leegyszerűsítését hivatottak szolgálni.

A babaesgyerekcipo.hu  webáruház széleskörű választék mellett minőséget is szolgáltat. Kinálatuk tartalmaz D.D. step, Asso, Pablosky, Falcon, Gioseppo, Rieder, Szamos, valamint Szamos supinált, (döntött) talpú cipőket. Minden évszakra megtalálható a tökéletes lábbeli: szandálok, vízi szandálok, vászoncipők, tornacipők, tavaszi cipők, átmeneti gyerekcipők, gumicsizmák, bakancsok, csizmák, hótaposók, téli cipőcskék nagy választékban.

Olvasd Tovább

VitalCafe: vásároljon online!

A mai rohanó világban, a megfelelő táplálkozásra nem jut mindig idő. Egészségtelenül étkezünk, ezért sokszor a szervezetünk nem kapja meg a szükséges vitaminokat. Ilyenkor érdemes táplálék kiegészítőket alkalmazni, amelyek megvásárlásában segítségünkre lehet a VitalCafe Webáruház.

A cég már több mint 10 éve foglalkozik különböző egészségmegőrző termékek értékesítésével és ide beletartoznak a táplálék kiegészítők is. A weboldalon ezeket a termékeket könnyedén megrendelheti online és pár nap múlva a lakásában át is veheti.

Olvasd Tovább

Egyre jobban terjed a Daikin klíma

Mára, az irodák, otthonok, üzletek elengedhetetlen tartozékai a klíma berendezések. Számos változata létezik a klímáknak és az egész világon nagymértékben elterjedt Daikin klíma sokak számára nyújthat kiváló megoldást.

Az energiatakarékos, több funkcióval felszerelt berendezések széles kínálata található meg az üzletekben. A hűtő, fűtő illetve szellőztető funkciókat egyaránt ellátó Daikin klíma a lakás bármelyik helyiségében ideális lehet.

Olvasd Tovább

Vásároljon a bőrönd webáruházból minőségi terméket!

Sokat szokott utazni és szüksége lenne egy megfelelő méretű utazótáskára vagy bőröndre? Kiváló lehetőséget kínálunk most Önnek, hogy elfeledhesse ezt a problémát. A http://www.Borond-aruhaz.hu/ linkre kattintva bőröndökből álló óriási választék tárul Ön elé, hogy megtalálhassa élete bőröndjét.

Mindenki, aki gyakrabban indul el a világba, természetesen nagyobb távolságok esetén, tapasztalhatta már azt, hogy mennyire idegesítő dolog az utolsó percben észrevenni, hogy bizonyos dolgaink már semmiképpen sem férnek bele a bőröndünkbe.

A http://www.Borond-aruhaz.hu/ linket felkeresve biztosan talál egy Önnek ideális és tökéletesen megfelelő méretű táskát, hogy nyugodtan elférjen minden holmija egy helyen. Lepje meg ismerőseit is egy a http://www.Borond-aruhaz.hu/ linken talált különlegesebb darabbal, hiszen mindig jól jön egy jó minőségű utazótáska.

Gyermekei számára is vásárolhat egy aranyos mesefigurás bőröndöt, hogy nekik is meglegyen a saját kis csomagjuk, így már kisgyermek korban megtanulhatják, mire kell oda figyelni egy csomagoláskor.

Olvasd Tovább

Az arany ékszerekről

Az arany ékszerek szépek, elegánsak, sokunk kedvelt kiegészítői. Ki a nagyobb ékszereket kedveli van, aki pedig a kisebb, finomabb, diszkrétebb darabokat részesíti előnyben. Azonban a valóban jó minőségű és szép arany ékszerek a drágább ár kategóriába tartoznak. Cikkünkben szeretnénk bemutatni, hogy aki arany kiegészítőt vásárol, valójában mit is kap a pénzéért.

Első és legfontosabb tudni való, hogy a az a fogalom, hogy színarany a gyakorlatban nem létezik. Színaranyból azért nem készítenek ékszereket, mivel ez az anyag túlságosan lágy ahhoz, hogy hosszabb távon viselhető legyen. Ebből adódik, hogy az alapanyagot különböző fémekkel ötvözik a könnyebb kezelés és a tartós viselet érdekében.

De akkor mégis honnan lehetünk bene biztosak, hogy valóban aranyból készült ékszert tartunk a kezünkben? Magyarországon 1867 óta törvény rendeli el az ún. nevezett fémjel beütését az arany s ezüst ékszerekbe. Ezekből a jelekből kiolvashatjuk, hogy hol készült az ékszer és milyenarányban ötvözték más fémekkel, a jel nélkül az arany ékszer csupán tört-aranyként értékesíthető.

Olvasd Tovább

Kínai darálós szennyvízszivattyú

Szennyezett víz kiszivattyúzására hozzáillő, speciális felépítéssel rendelkező szivattyút kell vásárolnunk. Az interneten számtalan modell és típus között tudunk válogatni, így biztos, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő teljesítménnyel rendelkező készüléket.

Fontos, hogy mindig az igényeinkhez passzoljon a szivattyú, mert ha nem, akkor nem fog olyan hatékonysággal működni, mint ahogy azt elvárnánk. A darálós szennyvízszivattyú alkalmazása rendkívüli, hiszen egy strapabíró készülékkel állunk szemben.

A kínai gyártók precíz munkát végeznek, így nyugodtan megbízhatunk a J&T JV 1300D típusú szennyvízszivattyú minőségében, ami három sebességgel is rendelkezik, így tetszés szerint tudjuk használni.

Olvasd Tovább