A gyors házépítés nem csak álom

Házak építésénél, ma már minden perc számít. Sajnos, ez járja manapság, pedig egyáltalán nem követendő elmélet. Akár mit is mond az építési munkát megnyerni kívánó kivitelező, figyeljünk oda rá, hogy a szükséges technológiai idők be legyenek tartva, mert hiába lehet rámenni, mondjuk egy beton alapra, attól még nem érte el a megfelelő szilárdságot, hogy házat építsünk rá. Ha ezeket az időket nem várjuk ki, bizony sok kellemetlen problémával fogjuk magunkat szembetalálni a következő években. Amikor átadják a gyönyörű, új házunkat, ez még nem látható, így örülünk, hogy gyorsan kész lett és minden részlete tökéletes. Majd szépen lassan megjelennek a repedések, leesnek a burkolati elemek, stb. Sajnos több ilyen esettel is találkoztam már.
Ettől függetlenül, valóban fontos lehet, hogy amiben csak lehet, időt nyerjünk, de ez inkább a munkafolyamatok elvégzésére (kapkodás nélkül), és nem a szükséges száradási, kötési idők kivárásának kihagyására vonatkozik.
Az egyik nagyon hasznos elem, amivel sok időt spórolhatunk és még a végeredmény minőségét is emelheti, a zsalukő használata. Ezzel az okos kis megoldással egy pillanatok alatt felépített és azonnal kiönthető zsaluzatot készíthetünk, melyet sokkal könnyebb jól kialakítani, mint a hagyományos zsaluzatot.
A zsalukő árak ráadásul nagyon kedvezőek, elvégre igen nagy mennyiségben használjuk fel őket.

Olvasd Tovább

A mentőmellény, különösen kisgyermeken, tényleg életet menthet

mentomelleny

Ma már egyre többen ismerik fel azt, hogy a mentőmellény életet menthet. Sok kisgyermekes szülő a karúszót és az úszógumit tartja a legfontosabb felszerelésnek, de a mentőmellény a legjobb megoldás, ha nagy nyílt vízre készülünk a kicsikkel. A mentőmellény megakadályozza a vízbe fulladást, amely Magyarországon sajnos minden nyáron előfordul főleg a folyók környékén. A közlekedési balesetek után ez a leggyakoribb haláleset gyermek vagy ifjúkorban. A nyári időszak a kerti medencézések időszaka is és bármennyire hihetetlen egy kisgyermek ebbe is bele tud fulladni. Elég egy pár másodperces figyelemkiesés és megtörténik a baj.

Melyik korosztályt éri a legtöbb baleset?

Általánosságban elmondható, hogy egészen serdülőkorig következnek be ilyen jellegű balesetek. A kicsik a pár centis vízbe is arccal bele tudnak esni, amely szintén fulladáshoz vezethet. A nagyobbak körében sok gondot okoz a túlzott alkoholfogyasztás és az utána bekövetkező balesetek. A fiatal felnőtt fiúk között igen sok a kockázatot jobban felvállaló, ezért itt gyakoribbak a balesetek is. A felfújható karúszók egy téves biztonságérzetet nyújtanak a gyerekeknek is és a szülőknek is. A vízbe való elmerülést egyes egyedül a mentőmellény tudja megakadályozni.

Olvasd Tovább

Hajdú- Bihar megye legfrissebb hírei

Ha szeretne naprakész lenni, tudni és érteni, hogy miről beszélgetnek kollégái kávészünet alatt? Ha a válasza igen, akkor olvassa Hajdú- Bihar megye híreit. Ha érdeklik a legfrissebb hírek debrecen városáról, a környékben élők életéről vagy az ország eseményeiről, keresse fel a Cívishír oldalát és tájékozódjon cikkei által. Hajdú- Bihar megye hírei csupán egy kattintásnyira vannak Öntől.

Olvasd Tovább

Google Analyticsban rejlő lehetőségek

Egy nem is olyan rég elkészített kutatás, felmérés alapján ki lehet jelenteni, hogy nagyon kevesen használják ki a Google Analyticsban rejlő lehetőségeket, pedig egy nagyon hasznos marketing eszközről van szó. A legtöbb cégvezető nem szán időt arra, hogy megértse, miről is szól a Google Analytics, arról nem is beszélve, hogy a program által figyelemmel kísérjék honlapjukra vonatkozó adatokat.

Olvasd Tovább

Klíma télen és nyáron

Ha klíma szerelésről esik szó debrecenben, mindenki a nyári kánikuláktól való védelemre gondol. Természetesen tökéletes a forró napokra is minden klíma amit debrecenben az Alarm Wachter Kft forgalmaz, de annál sokkal többre is képesek. Minden klíma tökéletes megoldást biztosít debrecenben a téli hónapokban is, mikor melegre vágyunk. Hiszen a klíma szerelés debrecenben olyan eszközökkel történik, melyek nem csak hűteni, de fűteni is tudnak.

Olvasd Tovább

Az E14 LED a kecsesség megtestesítője

led izzo

A technológia fejlődésével az emberek is egyre inkább lecserélik az elavult háztartási cikkeket, a modernebb és sokszor gazdaságosabb darabokra, javítva ezzel a gazdaságon, illetve a lakás esztétikáján is. A világítórendszerek korszerűsítése általában kimerül az izzók cseréjéből, ezért a LED izzóknak alkalmazkodniuk kellett a hagyományos és a már felszerelt foglalatokhoz. Az E14 LED égők tökéletesen illeszkednek az olvasólámpák és a hagyományos gyertyaizzók foglalataiba, viszont a fényhatás összehasonlíthatatlan. Az első piacra dobott LED-ek jóval nagyobbak voltak, mint a wolfram szálas elődeik, így kilógtak a lámpából és ez a zavaró tényező gyakran a piac hátrányára volt.

Ennek kiküszöbölése érdekében kicsinyíteni kellett az izzókon és ennek jeles példánya az E14 LED, amely a második legkeresettebb égő a piacon. Energiatakarékos, nem termel hőt, kecses és kellemes melegfehér fényt bocsájt ki az E14 LED izzó, valamint újrahasznosítható alapanyagainak köszönhetően teljesen zöld termék. Vége a zavaró nagyságú spórlós égőknek és a miattuk keletkezett esztétikai romlásoknak vagy a lámpából kikandikáló, sértőfényű villanykörtének.

Olvasd Tovább

A laminált padlók alacsony beépítési magassága

laminált padlók

A ház belső tere mindenképp szemet gyönyörködtető, komfortos és a lakók egyéniségéhez passzoló kell legyen annak érdekében, hogy mindenki otthonosan érezze magát. Ennek az elérésében a laminált padlók sokat segíthetnek. Kétségtelen, hogy napjainkban ezek a legkedveltebb, úgynevezett meleg burkolatok. Hazánkban és számos más országban, ahol igenis adnak a kényelemre, esztétikára és praktikumra, a laminált padlók sikerének számtalan oka van.

Először is a változatosság az egyik legfontosabb előny, hiszen ezek tulajdonképpen bármilyen színben elérhetőek és a legegyedülállóbb ötleteknek is meg tud felelni egy adott webshop felhozatala. Továbbá a laminált padlók azért is kedveltek, mert roppant kedvező áruk van a faparkettákhoz képest, bár a jobb minőségű laminált padlóké meg is haladhatja a parkettákét. Arról nem is beszélve, hogy a laminált padlók mindegyike egyszerűen, könnyedén fektethető, illetve a speciális klikkrendszerének hála ragasztást sem igényel. Ezáltal bármilyen ügyesebb kezű férfi vagy akár nő össze tudja rakni a darabokat. Ezek a praktikus eszközök további pozitívumokkal is rendelkeznek.

Olvasd Tovább

A családi napközi az igényes szülők választása

A kisgyermekes szülők gyakori, visszatérő problémája az időbeosztás. Még egy gyerekkel is nehéz úgy beosztani a napot, hogy mindenre jusson idő, ha pedig többgyermekes a család, akkor ez szinte a lehetetlennel határos. Ha mindkét szülő dolgozik igazán jó megoldást csak a családi napközi nyújthat, ahol egy átfogó megoldást kínálnak a gyermeküket jó helyen tudni akaró szülők számára. A családi bölcsőde már egészen korai életkortól segítséget nyújt azoknak, akik munkaidejük beosztása miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy az egész napot gyermekükkel töltsék. És mivel ma ez a családok többségét jelenti, ezért érthető, hogy a családi napközi miért is olyan népszerű szolgáltatás napjainkban.

Olvasd Tovább

Az emelőtargonca felhasználásnak területei

Minden emelőtargonca számos tevékenység végzésére alkalmazható, minden csak azon múlik, hogy milyen szerelékkel látják el. A plusz targonca eszközök közé sorolható a normál, illetve oldalirányú villahosszabbítók. Sőt, gyakran használnak emelőtüskéket és hidraulikus munkahengereket is. Ha bála vagy hordó átszállításáról van szó, akkor speciális lapátokat szerelnek az emelőtargoncára.

Olvasd Tovább