Sushit otthon, kényelmesen

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, ha szeretnénk sushi kiszállítást igénybe venni, hogy rizses vacsoránkat otthon, biztonságot és kényelmet jelentő falaink között fogyaszthassuk el? Van egy igazán széles és minőségi kínálattal rendelkező, valamint sushi házhozszállítással is foglalkozó japán étterem Budapest szívében, ahova csak egy telefont kell megejtenünk és már készülnek is a friss fogások.

Olvasd Tovább

Valami régi új köntösbe bújtatva

Sokan vagyunk úgy, hogy szeretjük a hagyományos ízeket, textúrákat és formákat, de néha szeretnénk kilépni a komfort zónánkon és valami újat is kipróbálni. A legújabb koreai étterem, a Yamato Restaurant Budapest egyik legnívósabb étteremmé nőtte ki magát, melyek a kifogástalan ételeknek, kiszolgálásnak és megjelenésnek köszönhet. De félreértés ne essék, ez nem csak egy koreai étterem, annál sokkal több! Mondhatni, ez egy ázsiai étterem, hiszen nem csak koreai fogásokat szolgálnak fel a pincérek, hanem ugyanúgy kérhetőek japán ételek is.

Olvasd Tovább

Ételrendelés online

Manapság egyre nagyobb kultúrája lesz az online ételrendelésnek, hiszen sokkal gyorsabb, kényelmesebb, mintha mi magunk vásárolnánk meg az alapanyagokat és főznénk meg a vacsorát. Emellett azt se felejtsük el, hogy sokkal változatosabban étkezhetünk általa, hiszen akár minden nap más nemzetiségű ételt fogyaszthatunk. Plusz, állandó akciók állnak a vásárlók rendelkezésére akár éttermeket, akár ételeket tekintve, ami megint csak növeli a kedvet a házhoz rendeléshez.

Olvasd Tovább

A chili con carne, avagy mitõl mexikói a chilis bab

Van egy étel, amit a családunkban leginkább Bud Spencer tett népszerűvé és ez az úgynevezett hagymás bab. Persze ennek is nagyon sok változata létezik. Az egyik a gyors chilis bab, ami sok más chilis bab recepttel együtt a receptneked.hu oldalán olvashatsz. Érdemes kipróbálni, mert nagyon hamar elkészíthető és laktató egy tál étel, akár ebédre, akár vacsorára.

Az eredeti chilis bab – a chili con carne jelentése chilis hús – sem kaliforniai paprikát, sem kukoricát, sem paradicsomot nem tartalmazott, de sört igen. Az eredeti étel még babot sem tartalmazott: egy csípős, paprikás húst készítettek, amit kukoricakenyérrel vagy tortrillával fogyasztottak.

Olvasd Tovább

Ételek kavalkádja az interneten

Az emberek mindig is nagyon szerettek enni, nem véletlen, hogy számos társas tevékenységünk az evéshez kapcsolódik. Gondoljunk csak bele: közös ebéd a kollégákkal, vacsora a párunkkal, ünnepi ebéd a rokonokkal, és még hosszasan lehetne folytatni a sort. Nem véletlen, hogy igyekszünk a lehető legszélesebbre bővíteni ételeink skáláját, és próbálunk minél több ízt megismerni. A világ több pontján persze ebben a tekintetben is eltérő szokások alakultak ki, azonban sokan szívesen próbálnak ki idegen ízeket, idegen ételeket, ha alakalmuk nyílik rá.

A receptneked.hu-n számos olyan ételt is találhatunk, melyek a hazánkban megszokott fogások mellett más országokra jellemző ételek megkóstolását teszik lehetővé. A receptek között találhatunk kínai, olasz vagy akár indiai ételeket is, melyeket ennek köszönhetően otthon is elkészíthetünk. Az idegen konyhák kínálatát megjelentő receptek között találkozhatunk könnyen elkészíthetőekkel, de olyanokkal is, amik egy kicsit nagyobb konyhai jártasságot igényelnek, így mindenki találhat a főzőtudományának megfelelő tapasztalatot igénylő fogásokat.

Olvasd Tovább